Veelgestelde vragen
Voormiddag: (elke dag)
8.25u tot 12.05u
Namiddag: ( ma, di, do, vr)
13.25u tot 15.25u
Bij het verlaten van de school hanteren wij een volgorde.
Alle fietsers komen eerst hun fiets halen en gaan dan naar de afgesproken plaats op het 2e deel van de speelplaats.
Alle voetgangers vormen bij het belsignaal een rij. Broers en zussen kunnen de kleuters ophalen na het 2e belsignaal.
Onder begeleiding van 2 leerkrachten gaan de voetgangers, gevolgd door de fietsers, richting hekken.
Mogen wij vragen om de doorgang niet te belemmeren zodat iedereen op een rustige en gestructureerde manier de school kan verlaten.
Is uw kind meer dan drie opeenvolgende kalenderdagen ziek, dan is steeds een medisch attest vereist. Dit attest kan afkomstig zijn van een geneesheer, een geneesheer-specialist, een psychiater, een tandarts, een orthodontist en de administratieve diensten van een ziekenhuis of een erkend labo.
Als het enkel gaat om een consultatie (zoals bijvoorbeeld een bezoek aan de tandarts), dan moet die zo veel mogelijk buiten de schooluren plaatsvinden).
Wanneer een bepaald chronisch ziektebeeld leidt tot verschillende afwezigheden zonder dat telkens een doktersconsultatie noodzakelijk is (bijv. astma, migraine,…) kan na samenspraak tussen school en CLB één medisch attest die het ziektebeeld bevestigt volstaan. Wanneer een afwezigheid om deze reden zich dan effectief voordoet, volstaat een attest van de ouders.
Een medisch attest wordt beschouwd als twijfelachtig als:
het attest geeft zelf de twijfel van de geneesheer aan wanneer deze schrijft: “dixit de patiënt”.
het attest is geantedateerd of begin- en einddatum werden ogenschijnlijk vervalst.
het attest vermeldt een reden die niets met de medische toestand van de leerling te maken heeft zoals bv. de ziekte van één van de ouders, hulp in het huishouden,…
De school zal in bovenstaande gevallen telkens als ze twijfels heeft over een medisch attest het CLB contacteren.
Voor ziekte tot en met drie opeenvolgende kalenderdagen volstaat een briefje van de ouders. Dergelijk briefje kan evenwel slechts vier keer per schooljaar door de ouders zelf geschreven worden. Vanaf de vijfde keer is steeds een medisch attest vereist.
U verwittigt de school zo vlug mogelijk (bijv. telefonisch) en bezorgt ook het attest zo vlug mogelijk.
Voor verdere info zie schoolreglement “afwezigheid”.
Elk jaar opnieuw blijven wij bij de aanvang van de grote vakantie met een groot deel verloren voorwerpen zitten. Nochtans stallen wij die op geregelde tijdstippen uit zodat alle kinderen de voorwerpen die zij verloren hebben kunnen terugvinden. Verloren voorwerpen kunt u steeds terugvinden en bekijken in de refter (lagere school). Blijkbaar is dit heel moeilijk voor de kinderen zelf. Mogen wij daarom met aandrang vragen om zoveel mogelijk de kledij, ander materiaal van jouw kind, te willen naamtekenen. Wij denken hier aan brooddozen, sjaals, mutsen, jassen, gymkledij, gymzak, boekentassen,…
Het spaart ons de moeite om uit te zoeken van wie iets is en het spaart jullie wellicht geld uit om nieuwe zaken te kopen.
In uitzonderlijke gevallen kan een ouder aan de school vragen om medicatie toe te dienen aan een kind. Deze vraag moet bevestigd worden door een schriftelijk attest van een arts dat de juiste dosering en toedieningswijze bevat.
Wanneer een leerling ziek wordt op school, dan zal de school niet op eigen initiatief medicatie toedienen. Wel zullen de ouders of een andere opgegeven contactpersoon verwittigd worden en zal hen gevraagd worden de leerling op te halen. Wanneer dit niet mogelijk is, zal de school een arts om hulp verzoeken.
Het correcte attest vindt u op deze website (Praktisch - Ziekte en medicatie)
’s Morgens:
De kleuters van de 1e kleuterklas A kunnen tot aan de klas worden gebracht. (juf Els)
Vanaf de 2e week van het schooljaar vragen wij dat alle andere kleuters (juf Nathalie, juf Tinneke , juf Caroline en juf Elien ) afgezet worden aan het kleine hekje vooraan de school. Dus niet aan de klas. Zij vormen een rij , na het belsignaal, onder de overdekte speelplaats. Tevens durven wij te vragen om jullie kind bij aankomst op de speelplaats direct op de speelplaats te sturen. Dit maakt het voor ons gemakkelijker om op een correcte manier toezicht uit te oefenen.
’s Avonds:
Alle kleuters kunnen in de gang aan de klas worden afgehaald. We vragen de ouders, grootouders, te wachten aan het bureel van de secretaresse. Bij het belsignaal kunnen zij de speelplaats betreden. Kleuters van bij juf Els kunnen enkel worden afgehaald door de ouders of de grootouders. Broers of zussen wordt niet toegestaan.
Maandelijks ontvangt u via mail de schoolrekening. Wenst u deze op papier te ontvangen moet dit op het secretariaat gevraagd worden. Probeer in de mate van het mogelijke de betalingen correct en op tijd uit te voeren.
Bij eventuele problemen van betaling, kan u steeds terecht op het bureel van de directie. Samen wordt dan op een discrete manier naar een oplossing gezocht.
In de voor- en namiddag zijn de speeltijden gesplitst tussen de kleuters en het lager.
Voormiddag:
Het lager speelt van 10.05 tot 10.25.
De kleuters spelen van 10.35 tot 10.50.
Namiddag:
Het lager speelt van 14.15 tot 14.30.
De kleuters van 14.45 tot 15.00.
Verjaren is voor een kind een belangrijke gebeurtenis. De school heeft daar ook aandacht voor. Een verjaardag wordt in de klas dan ook op een passende wijze gevierd. Ouders die de klasgenootjes van hun jarig kind willen trakteren, kunnen dit doen in samenspraak met de leerkracht op de volgende manier:
materiaal voor de klas ( een boek, spel, puzzel,…)
samen in de klas verbruiken van taart, cake, fruit,…
In het kader van ons gezondheidsbeleid kunnen we snoep niet toelaten. Mogen we ook met aandrang vragen om geen aparte traktaties per kind mee te brengen.
Binnen het kader van de maximumfactuur behouden wij het systeem van schoolzwemmen.
Dit schooljaar gaat het 3e leerjaar zwemmen.
Er is ook onderhoudszwemmen voor het 4de, 5de en 6de leerjaar.
Er wordt ook een zwembeurt watergewenning voorzien voor de 3de kleuterklas.
Verschillende uren zorg worden verdeeld onder de noden en problematieken in elke klas. Elke leerkracht wordt zo ondersteund om specifieke zorg te geven aan kinderen die moeilijkheden met leerstofonderdelen hebben.
Tevens blijven wij binnenklasdifferentiatie als één van onze prioriteiten beschouwen. Door op deze manier te werken zijn wij ervan overtuigd dat wij jullie kinderen een nog betere begeleiding waarborgen en hen de mogelijkheden bieden tot een totale ontplooiing van de kennis en de persoonlijkheid.
Als school communiceren wij met onze ouders via "Gimme". “Gimme” is een flexibel systeem waarmee we u berichten kunnen sturen.
Het voordeel ervan is dat u enkel berichten krijgt die met de klas van uw kind te maken hebben. Via e-mail krijgt u een melding dat er een bericht aanwezig is in de klasfolder van uw kind.